Napjaink leggyakrabban hallott kifejezései a fertőzés, a vírus, és a koronavírus. Hogyan szabadulhatunk meg a fenyegető veszélytől? Hogyan fertőtlenítsen ózongenerátorral? Melyik ózongenerátort válassza? Az ózongenerátor valódi megoldást nyújt, de hogyan választhatja ki a valóban jó megoldást?

Elsődleges feladattá vált minden használati tárgyunk, lakhelyünk, irodánk, üzlethelyiségünk, autónk fertőtlenítése, vírusmentesítése. A megoldás helyett azonban egyre több kérdés születik: vegyszerrel, alkohollal, ózonnal? Mivel érdemes fertőtleníteni?

Vírusmentesítés: Van ésszerű megoldás a folyamatos fertőtlenítésre?

Nyilván Ön is látja, hogy a fertőtlenítőszerek, kemikáliák és alkohol rutinszerű használata nem jelenthet tartós megoldást a fertőzés megelőzésére, hiszen ezeknek a szereknek a hosszútávú és rendszeres használata nagyobb károkat okoz, mint maga a vírus. A vegyszerek tönkre teszik a környezetet, gőzüket belélegezve az emberi szervezetet is, az alkoholos kézfertőtlenítők kiszárítják a bőrét.

Szükség van egy valódi megoldásra, amit megfelelően alkalmazva vírusmentessé teheti otthonát, üzlethelyiségét, irodáját, azaz közvetlen környezetét– és megtarthatja ezt az állapotot! –a környezet és az egészség rombolása nélkül.

Hogyan fertőtlenítsen vegyszerek nélkül, ózongenerátorral?

Ha Ön ezt a bejegyzést olvassa, akkor már felmerült Önben a gondolat, hogy a megoldást az ózongenerátor jelenti. Mit várhat az ózon használatától és hogyan szolgálja ki igényeit egy ózongenerátor?

Az ózongenerátorok fejlődésével, valamint a környezettudatos magatartással napjainkra szinte egyedüli megoldásként adódik a környezetszennyező, vegyszeres technológiák kiváltására az ózon alkalmazása. Jelentős előnye a könnyű előállíthatósága mellett az, hogy a felhasználás után nem marad hátra környezetszennyező melléktermék, valamint nem roncsolja a kezelt felületeket!

Az ózon alkalmazásának komoly szerepe van a fertőtlenítő technológiában, valamint az élelmiszer és terménytartósítási eljárásoknál is. Európában az ózon alkalmazásának komoly hagyományai vannak, ezért az erre épülő iparág rohamléptekben fejlődik.

Mit kell tudnia az ózongenerátorok használatáról?

Az ózonnal történő fertőtlenítés rendkívül egyszerű folyamat, nem igényel különösebb szakértelmet vagy előképzettséget. A szükséges óvintézkedések betartásával nem okozhat kárt magában, vagy a környezetében.

A legfontosabb amit tudnia kell, hogy az ózon – rendkívüli oxidációs képessége miatt – minden élő szervezetre hatást gyakorol, így a háziállatokat és a szobanövényeket is távol kell tartani a kezelt helyiségtől.

Az ózonos fertőtlenítő kezelés után a helyiséget alaposan ki kell szellőztetni, csak ez követően szabad ismét birtokba venni, a házi kedvenceket beengedni és a növényeket visszahelyezni a virágtartókba. Az ózonról és hatásáról ide kattintva talál további információkat.

Mi van az ózongenerátorban?Hogyan működik az ózongenerátor?

Mi a különbség ózongenerátor és ózongenerátor készülék között? Nagyon röviden az ózon gáz előállításának módja. Alapvetően két olyan mód áll rendelkezésre, amellyel hatékonyan elő tudjuk állítani az ózont, ezek közül az elektrosztatikus kisüléssel működő készülékek a legelterjedtebbek a hétköznapokban, az ózon 99%-át ezzel állítják elő.

Ezért kiemelt fontosságú az elektrosztatikus kisülések felhasználásával működő ózontermelő berendezések fejlesztése. Az első szabadalmat 1857-ben jegyezték be, Siemens szabadalmaztatta ekkor első, ipari hasznosításra is alkalmas készülékét.

Ezek az ózongenerátorokkét jól megkülönböztethető egységből állnak: egy a kisüléshez szükséges elektródokat (és dielektrikumot) magában foglaló reakciócellából, és egy nagyfeszültség előállítására alkalmas tápegységből.

További információkat a működésről ebben a cikkünkben talál: Hogyan működik az ózongenerátor?

Hol használják az ózongenerátorokat fertőtlenítésre?

Az ózonos fertőtlenítésnek köszönhető többek között, hogy a pandémia ideje alatt is biztonságosan utazhattak a betegek a mentőautókban, és hogy a rendelőkben, orvosi várókban ma biztonsággal tartózkodhatnak betegek és orvosok egyaránt.

Megrendelőink között tudhatjuk többek között az Országos Mentőszolgálatot –a mentőállomásokon az Ozoneplus ózongenerátoraival fertőtlenítik a mentőautókat – számos fogorvosi rendelőt és magánorvosi rendelőt, éttermet és kisebb-nagyobb létszámú irodákat, ahol a rendszeres ózonos fertőtlenítés teszi lehetővé a biztonságos munkavégzést.

Ezeken kívül természetesen a felhasználóink nagyobb része otthonában is használja ózongenerátorainkat, biztosítva ezzel saját maguk és családjuk nyugalmát.

Az Ön nyugalma és biztonsága az első..

Önnek sem kell tovább félelemben élnie, ha biztos lehet abban, hogy minden lehetséges óvintézkedést megtett, hogy vírus és baktériummentessé tegye otthona helyiségeit.

A koronavírus, szakértők szerint kifejezetten „kedveli” a melegebb időjárást, ezért a nyár beköszönte előtt érdemes fertőtlenítenie a hálószobákat, a nappalit. A vizes helyiségeket (fürdőszoba, mosdó) is, hiszen mind a vírusok, mind a baktériumok számára kedvező életfeltételt jelent a levegő magas (60-70% feletti) relatív páratartalma. A levegő kiszárítása sem megoldás, hiszen a 35-40% relatív páratartalom alatti levegő kiszárítja a nyálkahártyákat ami tárt kapukat nyit a szervezete felé a vírus számára.

Mind az egészségünk védelme, mind a vírusok, baktériumok elleni védekezés szempontjából az 50% körüli relatív páratartalom az ideális állapot.

Az ózon elpusztítja továbbá az esetlegesen megtelepedett gombaspórákat is – melyek jellemzően a fürdőszoba falainak élei mentén, vagy a rosszabbul szellőző sarkokban telepszenek meg.

Intsen búcsút a fertőzésveszélynek, vegye le a maszkot és a gumikesztyűt bátran – legalább az otthonában!

Az állandó félelem helyett vezessen be egy új szokást: Fertőtlenítse otthonát, ami hetente csupán néhány órát vesz igénybe – közben jelen sem kell lennie – és ezért cserébe végre nyugodtan hátra dőlhet este a kedvenc fotelében, kedvére játszhat a gyerekeivel a szőnyegen védőmaszk és aggodalom nélkül.

Hogyan válassza ki a megfelelő ózongenerátort?

Először is válasszon hivatalos magyarországi forgalmazót, vagy magyarországi gyártót, aki rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal a forgalmazott készülékhez, akitől valódi garanciát kaphat és szükség esetén elérhető szervizháttérrel rendelkezik. (Az Ozoneplus ózongenerátorokhoz minden vásárlónknak jár a Garancia Pro!)

A magyar nyelvű leírás az Ozoneplus ózongenerátorok alapvető tartozéka, az ügyfélszolgálati telefonszámot magyar nyelven, Magyarországon lévő munkatársunk veszi fel és szükség esetén azonnal segíteni tud Önnek.

Jó ha tudja, hogy az ózongenerátorokat időnként karban kell tartani, mivel az ívkisülés során – részben a magas hőmérséklet miatt – elhasználódhat a készülékben lévő ózonlap. Ezt követően, karbantartás nélkül az ózongenerátor már nem tud megfelelő koncentrációjú ózont előállítani. A háztartásban használt ózongenerátorok esetében ez jellemzően nagyon hosszú idő, termékeinknél több ezer üzemóra elérése után válik szükségessé.

Fontos szempont még, hogy alkalmas legyen a kezelni kívánt helyiség fertőtlenítésére – azaz megfelelő kapacitással rendelkezzen a szoba (nappali, étterem, orvosi rendelő, iroda stb.) légterének vírusmentesítésére. Ezt az alábbi ábra segítségével tudja meghatározni a következő módon:

Számítsa ki a kezelendő helyiség alapterületét – egy átlagos lakás, vagy családi ház esetén a nettó alapterülettel. 130 m2-nél nagyobb alapterületű családi ház esetén a kezelni kívánt helyiségek területével (átlagos, 2,8 m belmagassággal) számolva.

A kezelések időtartamára számoljon 70-90 percet. Válassza azt a készüléket a diagramm alapján, amelyik ennyi idő alatt képes a mért terület fertőtlenítésére.

Inkább méretezze túl a választott készüléket, így az időráfordítás csökkenése mellett, a készülék élettartamát is növeli. Az ózongenerátort akár 2 órán át is használhatja egy huzamban, de ezt követően legalább 1 órára le kell állítania! Ezt vegye figyelembe választása során.

 

Válassza ki most otthonához, irodájához legalkalmasabb ózongenerátort