Ózongenerátor működése: Hogyan működik az ózongenerátor?

Az ózongenerátorok fejlődésével, valamint a környezettudatos magatartással napjainkra szinte egyedüli megoldásként adódik a környezetszennyező, vegyszeres technológiák kiváltására az ózon alkalmazása a levegő tisztításában. Jelentős előnye a könnyű előállíthatósága mellett az, hogy a felhasználás után nem marad hátra környezetszennyező melléktermék, valamint nem roncsolja a kezelt felületeket!

Az ózon alkalmazásának komoly szerepe van a légtisztító technológiában, valamint az élelmiszer és terménytartósítási eljárásoknál is. Európában az ózon alkalmazásának komoly hagyományai vannak, ezért az erre épülő iparág rohamléptekben fejlődik.

Mit kell tudnia az ózongenerátorok használatáról?

Az ózonnal történő légtisztítás rendkívül egyszerű folyamat, nem igényel különösebb szakértelmet vagy előképzettséget. A szükséges óvintézkedések betartásával nem okozhat kárt magában, vagy a környezetében.

A legfontosabb amit tudnia kell, hogy az ózon – rendkívüli oxidációs képessége miatt – minden élő szervezetre hatást gyakorol, így a háziállatokat és a szobanövényeket is távol kell tartani a kezelt helyiségtől.

Az ózonos kezelés után a helyiséget alaposan ki kell szellőztetni, csak ez követően szabad ismét birtokba venni, a házi kedvenceket beengedni és a növényeket visszahelyezni a virágtartókba. Az ózonról és hatásáról ide kattintva talál további információkat.

Hogyan működik az ózongenerátor?

hogy működik az ózongenerátor?

Ozoneplus.eu ózongenerátor

Mi a különbség ózongenerátor és ózongenerátor készülék között? Nagyon röviden az ózon gáz előállításának módja. Alapvetően két olyan mód áll rendelkezésre, amellyel hatékonyan elő tudjuk állítani az ózont és ezektől függ, hogyan működik az ózongenerátor. Ezek közül az elektrosztatikus kisüléssel működő készülékek a legelterjedtebbek a hétköznapokban, az ózon 99%-át ezzel állítják elő.

Ezért kiemelt fontosságú az elektrosztatikus kisülések felhasználásával működő ózontermelő berendezések fejlesztése. Az első szabadalmat 1857-ben jegyezték be, Siemens szabadalmaztatta ekkor első, ipari hasznosításra is alkalmas készülékét.

Ezek az ózongenerátorok két jól megkülönböztethető egységből állnak: egy a kisüléshez szükséges elektródokat (és dielektrikumot) magában foglaló reakciócellából, és egy nagyfeszültség előállítására alkalmas tápegységből.

A saját fejlesztésű ózongenerátor készülékeink nagy teljesítménnyel és automatikus ózongenerátor működéssel segítik a hatékony munkát. A készülék használata néhány alapvető intézkedés betartása mellett egyszerű és biztonságos. A használat előtt fontos ellenőrizni, hogy a terület előzetes tisztítása megtörtént, a szag forrása eltávolításra került, valamint lényeges meggyőződni arról, hogy a terület szellőztetése megoldható. Az adott helyiséget az eljárás idejére alaposan le kell zárni, hogy az ózon gáz ne tudjon elillani, vagy másik helyiségbe átszivárogni.

Az eljárási idő alatt, mind az emberi, mind az állati, sőt – a legtöbb esetben – a növényi jelenlét is tilos!

Az ózongenerátor működése során magas koncentrációjú ózon gázt bocsát ki, ami részt vesz a gombák, atkák, allergének és kellemetlen szagok elűzésében. Az eljárási időt követően (30, 60, 90, 120 perc stb.) érdemes még legalább fél órát várakozni, majd a helyiséget alaposan kiszellőztetni.

Hol használják az ózongenerátorokat?

Megrendelőink között tudhatjuk többek között az Országos Mentőszolgálatot –a mentőállomásokon az Ozoneplus ózongenerátorait használják – számos fogorvosi rendelőt és magánorvosi rendelőt, éttermet és kisebb-nagyobb létszámú irodákat, ahol a rendszeres ózonos légtisztítást végeznek.

Ezeken kívül természetesen a felhasználóink nagyobb része otthonában is használja ózongenerátorainkat, biztosítva ezzel saját maguk és családjuk nyugalmát, otthonaik tiszta levegőjét.

Az Ön nyugalma és biztonsága az első..

Önnek sem kell tovább félelemben élnie, ha biztos lehet abban, hogy minden lehetséges óvintézkedést megtett, hogy tisztává tegye otthona levegőjét.

Az állandó félelem helyett vezessen be egy új szokást: Tisztítsa rendszeresen otthona levegőjét, ami hetente csupán néhány órát vesz igénybe – közben jelen sem kell lennie – és ezért cserébe végre nyugodtan hátra dőlhet este a kedvenc fotelében, kedvére játszhat a gyerekeivel a szőnyegen.

Ózongenerátor működése: Milyen területen lehet hatásos ez a módszer?

Az ózongenerátor működése az alábbi területeken hatásos:

Penész – A penészgombák sokszor megtelepszenek a nedves, nyirkos helyiségekben, sarkokban, komoly szagokat és betegségeket okozva ezáltal. A penészgombák spórái pedig a légutakba bejutva okoznak allergiát és egészségügyi károsodást. Az ózon eljárással kezelt helyiségekben viszont a penész szag megszűnik, a gomba spórák és gomba telepek teljesen elpusztulnak.

Allergének – Az otthonainkban a poratkák sok esetben felhalmozódnak és ezen élőlények ürüléke okozza a légzőszervi irritációt az emberi szervezetben. A porszívózás ugyan sokat segít, de a mikrorészecskék eltüntetésére nem alkalmas. Az ózonos kezelés során az ágyneműben, takaróban, szőnyegben és egyéb textiliában megbúvó poratkák, allergének viszont eltűnnek.

Rossz szagok – Az ózon a levegőnél sokkal nehezebb halmazállapotú, így minden apró résbe, hézagba beszivárog. Ezáltal képes behatolni a textilekbe, szövetekbe, kárpitokba, valamint az ágyneműk és matracok belsejébe is egyaránt és elpusztítani az ott megbúvó kórokozókat, megszüntetve ezáltal a kellemetlen szagokat. De az ózon nagyszerű megoldást jelent a dohányfüst, vagy  a dohos, állott szag megszüntetésére is.

Gépjárművek utastere és klímatisztítás – A gépjárművek utastere kiváló táptalajt nyújt a mikroorganizmusok megtelepedésére. A sötét, nedves klíma rendszerben megtelepednek és elszaporodnak a gombák. Az ózonos tisztítás révén a berendezések megbontása nélkül lehet kiváló eredményt elérni, ezáltal szüntetve meg a penész jelenlétét.

Közintézmények – Azokban az intézményekben, helyiségekben, épületekben, ahol fokozott védelemre van szükség az ózon az egyik leghatásosabb védelmi mechanizmus lehet. Az iskolák, óvodák, szállodák, kórházak, fitness központok, uszodák stb. tisztítására kiváló lehet, egy helyben használható, korszerű készülék, amely tiszta levegőt, szagmentes környezetet biztosít, akár pár órán belül.

Hogyan válassza ki a megfelelő ózongenerátort?

Először is válasszon hivatalos magyarországi forgalmazót, vagy magyarországi gyártót, aki rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal a forgalmazott készülékhez, akitől valódi garanciát kaphat és szükség esetén elérhető szervizháttérrel rendelkezik. (Az Ozoneplus ózongenerátorokhoz minden vásárlónknak jár a Garancia Pro szolgáltatásunk!)

A magyar nyelvű leírás az Ozoneplus ózongenerátorok alapvető tartozéka, az ügyfélszolgálati telefonszámot magyar nyelven, Magyarországon lévő munkatársunk veszi fel és szükség esetén azonnal segíteni tud Önnek.

Jó ha tudja, hogy az ózongenerátorokat időnként karban kell tartani, mivel az ívkisülés során – részben a magas hőmérséklet miatt – elhasználódhat a készülékben lévő ózonlap. Ezt követően, karbantartás nélkül az ózongenerátor már nem tud megfelelő koncentrációjú ózont előállítani. A háztartásban használt ózongenerátorok esetében ez jellemzően nagyon hosszú idő, termékeinknél több ezer üzemóra elérése után válik szükségessé.

Miért válassza az általunk gyártott ózongenerátort?

  • A legmodernebb technológiákat alkalmazva a legkorszerűbb eljárásokkal terveztük meg készülékeinket, amik így a maximális teljesítményt tudják nyújtani Önnek.
  • A tervezés és gyártás során figyeltünk arra, hogy ózongenerátor készülékeink a magas minőség mellett ergonomikusak, valamint könnyen kezelhetőek és hatékonyan legyenek.
  • Termékeinket nagy szakmai gyakorlattal és technikai tudással rendelkező munkatársaink fejlesztették ki.
  • Professzionális gépeink és kiegészítő berendezéseink használatával 100 %-os eredményt garantálunk.
  • A termékek Magyarországon, Budapesten készülnek, így Ön a hazai ipart támogatja.