Kínai olcsó ózongenerátorok tucatjával kaphatók hivatalos Magyarországi forgalmazóknál is, és sok ilyet kínálnak a külföldi webshopok is.

Számos blog foglalkozik ilyen készülékek bemutatásával, köztük ez is, bátorítja a vásárlót arra hogy ne költsön sokat ha ózongenerátort tervez vásárolni.

Ózon és ózon között valóban nincs különbség – ezt jól fogalmazzák meg – a készülékek között viszont annál több.

Amiért fontosnak tartottuk reagálni ezekre az ajánlatokra, az egy súlyos probléma.

Ha nem hivatalos forrásból vásárolunk műszaki terméket, akár nagy veszélynek is kitehetjük magunkat.

Nem csak azért problémás ez mert nincs Magyar nyelvű használati útmutató, nincs garancia, nincs számla, stb., arról is szó van, hogy ezek a készülékek veszélyesek is lehetnek.

Európában az elektromos készülékek forgalomba hozatalának számos feltétele van, amelyek mind a biztonság érdekében születtek.

Ilyenek a FÖLDELT hálózati csatlakozó, a beépített biztosíték, elektromos alkatrészek tervezésénél és beépítésénél bizonyos távolságok, szigetel légrések.

Ezek a készülékek nem rendelkeznek Európai forgalmazáshoz szükséges tanusítvánnyal, ahogyan azok a szabványos biztonsági funkciók is hiányoznak, amik nélkül nem is szerezhetnek ilyet.

Vajon mekkora veszélynek teszik ki  felhasználót ha egy 230V hálózati feszültséggel működő, fémházba szerelt háztartási készüléket védőföld csatlakozás nélkül adnak el?
Ez a készülék esetében ennél is többről van szó, ugyanis az ózon előállításához nagyfeszültséget használ, amit a készüléken belül állít elő egy elektronika, azaz a készülék működés közben több ezer Volt feszültséget állít elő.

Nem szívesen venném a kezembe.

A családom kezébe sem szívesen adnám.

A hatóságok látóterén kívül esik ez a fekete kereskedelem, így a vásárló maga kell eldöntse, megbízik a termékben vagy nem.

A készülékről nem lehet tudni hogy valójában mennyi ózon gázt állít elő, így azt sem lehet tudni hogy hatásosan használható-e.
Az is veszélyt jelent, ha valaki azt hiszi hogy elvégzett egy fertőtlenítő kezelést, miközben esetleg nem, de legalábbis soha nem derül ki hogy a készülék használata egyáltalán hatásos-e.
Mégis a legnagyobb veszély az hogy érintésvédelmi szempontok miatt ezt a készüléket nem szabad csatlakoztatni az elektromos hálózathoz, mert súlyos, életveszélyes fenygetést jelent.

Ha spórolni akar az ózongenerátoron, akkor is keressen egy megbízható gyártót, és inkább alkudjon, vagy keressen mást megoldást, de ezt biztosan ne vegye meg!