Siófoki Barátunk vitorláshajók bérbeadásával foglalkozik, a flottája 6-8 db közepes méretű, 4-8 személy befogadóképességű hajóból áll.

A hajók dízel belmotorral vannak szerelve, ami nagy biztonságot ad a vízen, a bérlők nagyon szeretik ezt a konstrukciót. A gázolaj és a hajómotorok sajátossága, hogy a legapróbb szivárgás is a hajó fenekébe kerül, ahonnan azt hiába távolítják el fizikailag, a szaga ott marad.

Ez a szag nagyon kellemetlen is tud lenni, ha a kabinokban érezhteő, az nagyon el tudja rontani a nyaralás élményét. Ezt a szagot nagyon nehéz eltávolítani, mivel a gázolaj maradványa a legkisebb résekbe is beszivárog, ahol hozzáférni lehetetlen, a hajó teljes felújítása az egyetlen amivel ez megszüntethető.

Itt jön képbe az ózonos kezelés, amivel ez a szag is teljesen megszüntethető!

Az ózon gáz szintén minden apró résbe eljut, a gázolaj szagmolekulákat rövid idő alatt semlegesíti, akár 40-60 perces kezelés csodát tesz, a hajó belső terének levegője teljesen szagtalan, friss!

A vitorláshajók, yachtok belső tereinek fertőtlenítése egyébként is kritikus a folyamatos vizes, párás környezet miatt, így bátran ajánljuk a hajó tulajdonosoknak, flottakezelőknek az ózozngenerátor készülék rendszeres használatát.

Érdekességképpen egy hír: a horvátországi flottakezelők a Covid-19 vírus okozta járványhelyzetben egységesen áttértek a hajók ózonos fertőtlenítésére!