Gyors, hatékony és tanúsított megoldást keres üzeme, terménytárolója fertőtlenítésére?

Ózonos fertőtlenítéssel minimálisra csökkentjük az üzem leállási idejét, a termények, áruk károsodását és mindezt laboratóriumi tanúsítás mellett, akár 24 órán belüli kiszállással

Szakszerű fertőtlenítés ózonnal, védőfelszerelésbenGabonatárolók, mezőgazdasági terménytárolók, húsüzemek és más – főként élelmiszeripari – üzemek, csarnokok tulajdonosainak rémálma, hogy a terményt, félkész, vagy készterméket megfertőzi valamilyen gomba, baktérium és az árut meg kell semmisíteni, a terület mentesítése pedig rendkívül költséges. Ezeknek a fertőzéseknek a kezelésére a legtöbb esetben vegyszeres fertőtlenítést alkalmaznak, ami komoly kockázatokat rejt és a termék is károsodhat a fertőtlenítés során. (Sokszor nagyon tömény hipót, ami aránytalanul nagy ráfordítást igényel)

Hasonló kockázatokkal kell szembenéznie ipari csarnokok, raktárbázisok, uszodák üzemeltetőinek is. A fertőzés megszűntetését sok esetben a normál körülmények (pl. páratartalom, szellőzés hiánya, hűtés / fűtés) kifejezetten hátráltatják, kedvező körülményeket biztosítanak a kórokozók megtelepedésének, szaporodásának.

Hogyan szabadulhat meg az üzemben megtelepedett gombáktól, baktériumoktól?

Bevett megoldás különböző vegyszerek párologtatása, ami kihatással van az árura és az ott dolgozók egészségére egyaránt. Ráadásul, sok esetben a hosszú felezési idő miatt az üzem nem indulhat újra rövid időn belül.

Ezek a vegyszeres kezelések maradvány anyagokat hagynak hátra, ezzel is többletmunkát és költséget okozva, valamint nem garantálható, hogy minden egyes kórokozót elpusztítanak. Olyan helyeken, ahová a vegyszer nem képes bejutni, ott hatást sem fejt ki – maradhatnak „holt terek” az üzemben. A gombák spórái rendkívül ellenállóak, túlélhetik ezt a beavatkozást és napokon belül elkezdődhet a fertőződési folyamat elölről.

A felhasználható vegyszek nemcsak hogy veszélyesek, nagyon drágák is!

Ezzel szemben az ózonos fertőtlenítés az a megoldás, amely minden olyan felületet elér, ahová a levegő molekulái képesek bejutni és garantáltan elpusztítja a gombák spóráit is.

A nagy töménységű ózon a legtöbb a mezőgazdaságban előforduló gomba, baktérium ellen hatékony, megfelelően alkalmazva gazdaságossági szempontból is a legjobb megoldás!

Ózon molekula

A 3 atomos ózon molekula

Az ózon gáz hatása a baktériumokra

Az ózon (O3) egy rendkívül instabil és oxidatív gáz halmazállapotú anyag. Minden szerves és szervetlen vegyület, mely az ózon gáz molekuláival ütközik azonnal oxidálódik. Ez szilárd és folyadék halmazállapotú anyagoknál az anyag megváltozását eredményezi, élő organizmussal való találkozás esetén pedig a sejtfal megbomlását- ezáltal a sejt pusztulását okozza.

Részletes leírás az ózon gázról >

Az ózon tehát mindenhová eljut és minden élő sejtet elpusztít, amivel találkozik az üzemben, vagy terménytárolóban! A rövid felezési időt követően pedig nyom nélkül eltűnik, nem hagy hátra maradvány anyagokat, a környezetet és az árut nem szennyezi.

Ózonos fertőtlenítést végző szakemberek munka közbenHogyan dolgozunk?

Az előzetes egyeztetés és igényfelmérés alapján elkészítjük Önnek a fertőtlenítésre vonatkozó ajánlatunkat. A megbeszélt időpontban, a szükséges mennyiségű gépparkkal és szakemberekkel kiszállunk a helyszínre.

A csarnok teljes (légmentes) lezárását követően elhelyezzük és beüzemeljük a gépeket és ellenőrző célműszereket. Az ózon kezelést követően kiszellőztetjük az üzem légterét és ellenőrizzük a fertőtlenítés eredményét. Szükség szerint mintavételt végzünk, amit eljuttatunk a laboratóriumba, ahol az elemzésről tanúsítványt állítanak ki.

A kezeléshez minimum 10 ppm koncentrációjú ózon gázt használunk.

Amennyiben ismert kórokozót kell mentesíteni, úgy adott esetre ettől eltérő koncentrációt is javasolhatunk.

Miért minket válasszon?

Ózongenerátoros fertőtlenítés ipari létesítményekben

 • A vegyszeres kezelésekkel ellentétben, az ózonos fertőtlenítés után nem maradnak hátra maradvány anyagok, nem veszélyeztetjük a dolgozók, a termények és áruk épségét, egészségét.
 • Az ózonos kezelés olcsóbb, mint a vegyszeres eljárások.
 • Ökológiai gazdaságokban is alkalmazható technológiát kínálunk, kiemelkedő hatásfokkal.
 • Ózongenerátor tervező-gyártóként Magyarországon a legnagyobb releváns tapasztalattal rendelkező cég vagyunk az ózon fertőtlenítés területén.
 • Gépparkunk az elérhető legnagyobb összteljesítménnyel áll rendelkezésére – nekünk nem jelent problémát egy több ezer légköbméteres csarnok fertőtlenítése. Ózon koncentrációban gondolkozunk és az ehhez szükséges mennyiségű és minőségű gépparkkal állunk ki – akár 10 nagy teljesítményű ipari ózongenerátorral egyszerre.
 • Ipari ózongenerátoraink biztosítják a megfelelő légáramot is az ózon megfelelő célbajuttatásához.
 • A munkánkat hitelesített műszerekkel kontrolláljuk, az ózon koncentrációja a kezelés alatt szükség esetén eléri a 10-20 ppm értéket és ezt dokumentáljuk is.
 • Akár 6 órán át is fent tudjuk tartani a szükséges ózon koncentrációt – ha kell még tovább is.Laboratóriumi vizsgálat és tanúsítás
 • Partner laboratóriumunk segítségével segítünk a különmböző vizsgálatok elvégzésében
 • Versenytársainkhoz képest a legkedvezőbb árat biztosítjuk.
 • 24 órán belül kiállunk a legjobb szakemberekkel és a legmodernebb gépparkkal az ország teljes területén

 

Kérje expressz ajánlatunkat most! Hívjon a +36 30 889 7000 telefonszámon!