Lakásfertőtlenítés, irodafertőtlenítés ózonnal

Gondot okoz a penész, a beivódott szagok eltávolítása? Vagy egy betegség után fertőtleníteni kell a lakást?

Számtalan olyan eset van, amikor egy egyszerű takarításnál átfogóbb kezelésre van szükség, amikor nem csak portalanításról, hanem különböző kórokozók, élő szervezetek eltávolításáról kell gondoskodnia otthonában, vagy irodájában.

 • egy betegség (pl. koronavírus fertőzés) utáni lakásfertőtlenítés;
 • penészedés eltávolítása és a kiváltó ok megszűntetése (spórák elpusztítása);
 • kárpitok, falak tisztítása

Miért fontos a fertőtlenítés, miért nem elég a „sima” takarítás?

Egy takarítás során általában a látható szennyeződéseket távolítja el, a szabad szemmel láthatatlan kórokozókat, penész spórákat és az ezekhez hasonló, szabad szemmel nem látható részecskéket nem.

Ennek legfőbb oka, hogy ezek a mikró méretű szennyezők megbújnak a sarkokban, bútorszövetek redőiben, vagy a padló repedéseiben, ahol a hagyományos tisztítószerek nem érik el ezeket.
Az ózonos fertőtlenítés során rejtőzzön bárhol is a szennyeződés, az ózon gáz halmazállapotú részecskéi elől nincs menekvés, bárhová beférkőzik, ahová akár egy vírus, akár egy penészspóra elfér.

Miért válassza az ózonos fertőtlenítést?

Röviden azért, mert ez a legjobb megoldás.

Bővebben azért, mert az ózon egy gáz halmazállapotú anyag, ami mindenhová bejuttatható. Az ózon gáz minden élő szervezetet elpusztít: vírusokat, penészspórát, atkát és más kórokozót. Ezzel együtt semlegesíti a kellemetlen szagokat is és nem hagy hátra semmilyen maradvány anyagot, később nem jelent veszélyt gyermekekre, háziállatokra. Az ózon biológiai úton semmisíti meg azokat az élő szervezeteket, melyek veszélyforrást jelentenek az ember számára, majd 2 atomos oxigén molekulává (O2) alakul. A vegyszeres kezelések ezzel szemben kémiai reakcióba lépnek a kezelt szennyeződéssel és a felülettel egyaránt, ezen megtapadva eredeti állapotukban, vagy maradék anyagként jelen maradnak a helyiségben – padlón, asztalon, kárpitokon, ahonnan egy gyermekre, vagy háziállatra veszélyt jelenhetnek.

Hogyan fertőtlenítjük a kijelölt helyiséget?

Az ózon kedvező tulajdonságait kihasználva kialakítottunk egy technológiai láncot, amely mentén egy helyiség ózonos fertőtlenítő kezelését elvégezzük. Ez a következő 7 fő lépésből áll:

 1. Ellenőrizzük, hogy a helyiségben nem maradt élő szervezet, amit meg kell óvni a kezelés során, pl. szobanövények.
 2. Ezt követően kiválasztjuk és telepítjük a megfelelő eszközöket
 3. Lezárjuk a szobát / termet, lehetőleg légmentesen
 4. Távvezérelt célberendezéseink segítségével megtörténik a fertőtlenítő kezelés
 5. Műszeres ellenőrzéssel bizonyosodunk meg arról, hogy a kezelés a megfelelő módon menjen végbe
 6. Kiszellőztetjük a helyiséget, megvárjuk a szükséges felezési időt
 7. Átadjuk a tökéletesen tiszta, szagmentes területet Önnek
Ózonos fertőtlenítés után

Milyen eszközökkel dolgozunk?

A legfontosabb eszköz a szaktudásunk és a tapasztalatunk, amit az ózongenerátor gyártás és ipari körülmények közti felhasználása során szereztünk az elmúlt években. Gyártóként számtalan területre rálátásunk nyílt és ennek a tudásnak a felhasználásával fejlesztjük folyamatosan a gyártási folyamatainkat, mellyel az ózongenerátor készülékeket gyártjuk.

Legalább ilyen fontos a megfelelő céleszköz kiválasztása és használata – azaz a feladat elvégzéséhez szükséges kapacitással rendelkező ózongenerátor, amit saját gyártó üzemünkben gyártunk.
Felhasználunk továbbá vezérlő eszközöket, mérő műszereket, melyek segítségünkre vannak az ózongenerátor távoli indításában és leállításában, valamint az ózon koncentráció mérésében. Ez utóbbi két szempontból is nagyon fontos:

Egyrészt a teljes tisztaság eléréséhez el kell érni egy adott helyiségben az előírt ózon koncentrációt, ezt mérés nélkül nem tudnánk megtenni.
Másrészt az átadáskor méréssel bizonyosodunk meg arról, hogy a helyiségbe lépni biztonságos – ezt ügyfeleink és saját magunk biztonsága érdekében tesszük.

Milyen felületeket, területeket tisztítunk?

 • helyiségek fertőtlenítése, csírátlanítása
 • kárpitok tisztítása, szagtalanítása
 • penészmentesítés
 • falak lemosása

Miért minket válasszon?

 • A vegyszeres kezelésekkel ellentétben, az ózonos fertőtlenítés után nem maradnak hátra maradvány anyagok, nem veszélyeztetjük a dolgozók, a termények és áruk épségét, egészségét.
 • Az ózonos kezelés olcsóbb, mint a vegyszeres eljárások.
 • Ózongenerátor tervező-gyártóként Magyarországon a legnagyobb releváns tapasztalattal rendelkező cég vagyunk az ózon fertőtlenítés területén.
 • Gépparkunk az elérhető legnagyobb összteljesítménnyel áll rendelkezésére. Ózon koncentrációban gondolkozunk és az ehhez szükséges mennyiségű és minőségű gépparkkal állunk ki.
 • Ipari ózongenerátoraink biztosítják a megfelelő légáramot is az ózon megfelelő célbajuttatásához.
 • A munkánkat hitelesített műszerekkel kontrolláljuk, az ózon koncentrációja a kezelés alatt szükség esetén eléri a 10-20 ppm értéket és ezt dokumentáljuk is.
 • Akár 6 órán át is fent tudjuk tartani a szükséges ózon koncentrációt – ha kell még tovább is.
 • Mintavételt és laborvizsgálatot biztosítunk a gombák beazonosítására, a gombamentesség hitelesítésére, amit az ÁNTSZ is elfogad!
 • Versenytársainkhoz képest a legkedvezőbb árat biztosítjuk.
 • 24 órán belül kiállunk a legjobb szakemberekkel és a legmodernebb gépparkkal Budapest területén

Hogyan rendelheti meg az ózonos fertőtlenítést?

Hívjon a +36 30 889 7000 telefonszámon!