Lakások, irodák klímaberendezéseinek rendszeres tisztítása fontos egészségügyi kérdés. A klíma belső hőcserélője – ahogyan az autóban is – kiváló táptalaj a különböző gombáknak.

Split klíma tisztítás ózonnal

A hőcserélőben a folyamatosan nedves környezet miatt ezek a gombafajok kiválóan elélnek, közben az anyagcseréjük terméke a spóra pedig a levegőbe kerül.

Ez okoz különböző légúti megbetegedéseket, sok kellemetlen panaszt.

A klíma tisztítását vagy szakember tudja elvégezni speciális fertőtlenítőszer közvetlen bejuttatásával, vagy Ön is elvégezheti ózonmgenerátor használatával. Ahogyan a bevezetőben is említettük, az ózongenerátor használata autóban is kivitelezhető!

Lakás ózon tisztítás

Az eredményes kezeléshez az ózon gázt a klímaberendezés beltéri egységének szívó oldalán kell elhelyezni, és biztosítani hogy a klíma szellőző ventilátora közvetlenül az ózon gázt szívja be.

Háztartási készülék esetén ehhez az ózongenerátort kell a kellő magasságban és pozícióban elhelyezni, ami nem mindig egyszerűen megoldható, az eredmény viszont megéri a fáradozást!

Ha egy jól elhelyezett ózongenerátor által termelt tömény ózon gáz legalább 60 percig át van keringtetve a hőcserélőn, a legmakacsabb gombatelepek is elpusztulnak.

A fertőtlenítés a szoba levegőjét is kezeli, illetve a teljes helyiség fertőtlenítése is egyszerre megtörténik, hiszen a klíma ventilátora segítségével a szobában kevergő levegő minden apró helyre eljuttatja a gázt.

Ózongenerátor a gyártótól!

 

lakás ózon tisztítás

Mivel a hazai piacon egyedüliként olyan saját gyártású ózongenerátorokat forgalmazunk, melynek a tervezését és az összeszerelését is házon belül végeztük és végezzük el, ezért rengeteg olyan szakmai információval rendelkezünk, amit kevés kereskedő mondhat magáénak.

Ennek köszönhetően egyedülálló módon biztosítjuk a Garancia Pro szolgáltatást, melyet tudomásunk szerint egyetlen versenytársunk sem vállal!

Az ózongenerátor készülék használata teljes mértékben veszélytelen, ha Ön betartja az 5+1 alapvető biztonsági intézkedést, ami az ózon felhasználása során termelődő ózon gáz hatásaitól óvja meg!

Az ózongenerátorral való levegő tisztítás során az ózon gáz jelenti az egyetlen veszélyforrást, azonban ez is „illékony” veszélyforrás, hiszen csak addig veszélyezteti az Ön egészségét, amíg el nem illan – azaz dolga végeztével nyomtalanul eltűnik, a helyiségben található vírusokkal, baktériumokkal, penész- és gombakezdeményekkel együtt (az ózon felezési ideje szobahőmérsékleten és átlagos páratartalom mellett kevesebb mnint 30 perc, így 2,5 ppm koncentráció után 2,5 óra múlva a koncentráció kevesebb mint 0,1 ppm)

Az ózon gáz rendkívül oxidatív anyag, ami az instabil szerkezetéből adódik. Vegyjele O3 – ami az oxigénhez hasonló (O2), azonban a földi élethez nélkülözhetetlen molekulával szemben az ózon nem marad meg ebben az állapotában, amíg talál oxidálható anyagot.