Szervizünkbe nap mint nap érkezik mindenféle készülék, nem túlzás hogy mára minden valaha az országban forgalomba hozott készüléktipus megfordult nálunk.

Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy ezek a készülékek ilyen gyakran és nagy számban elromlanak, de tény hogy a pandémia kezdete óta jelentősen megnőtt a szerviz igények száma.
A forgalmazók jellemzően nem szervizelik készülékeiket, ennek egyszerű oka van, nincs szervizük.

Sajnos ennél is van rosszabb tapasztalat, garanciális készülékek is kerülnek hozzánk, amit azzal utasított el a forglamazója, hogy nem az előírás szerint volt használva, így nem érvényesíthető a garancia.
Hogy ez igaz-e azt nem kell eldöntenünk, a véleményünk viszont az, hogy amíg a készüléket nem ipari feladatokra használják, addig az a használat megfelel a rendeltetésének.

Mindegy, a legtöbb esetben – már ha a készülék egyáltalán javítható – mi ezeket is megjavítjuk, továbbra is relatíve alacsony díjért.

Sajnos nem mindegyik javítható, leginkább igaz ez egy kínai típusra, amit 28 gr/óra névleges teljesítménnyel hoztak forgalomba.

ozongenerator-szerviz-kinai-28gr

ozongenerator-szerviz-kinai-28gr

ozongenerator-szerviz-kinai-silany

ozongenerator-szerviz-kinai-silany

Ez elég silány minőség minden elemében, tapasztalatunk szerint rendszeres használat mellett elég hamar annyira elhasználódik (eloxidál), hogy nincs értelme javítani, szinte minden alkatrészét cserélni kellene, és még azután is egy szétrohadt készülékházban lenne sok új alkatrész, értelmetlen, gazdaságtalan.

Ezek a kukában végzik, az Ügyfél  rendszerint érte sem jön…

Általánosságban rendszerint hasonló hibákkal találkozunk.
Az olcsóbb készülékekben jellemző az olcsó alkatrészek felhasználása, ezek kevés üzemóra után gyakran meghibásodnak, sok elektronikai hiba előfordul, sokszor az alkatrészek a magas hőmérséklet miatt mennek tönkre.
Gyakori hogy a készülék teljes belső részét, vele az alkatrészeket is, szétmarja az ózon. Ilyenkor sokat nem tehetünk, a készülék üzemképességét helyreállítjuk, de ahol elkezdett rozsdásodni, ott azt már vissza nem tudjuk fordítani.

Mi történik a készülékkel a javítás után? Legtöbb esetben a teljesítménye visszaáll az eredeti értékre, de mivel mi nem az eredeti alkatrészt építjük be, hanem a „sajátunkat”, így inkább a korábbinál nagyobb teljesítményre lehet számítani.

 

ozongenerator-szerviz

ozongenerator-szerviz

ozongenerator-szerviz

ozongenerator-szerviz

ózongenerátor szerviz

ózongenerátor szerviz

ózongenerátor szerviz

ózongenerátor szerviz