Otthonunk tisztaságáért bármit megtennénk, de mi a helyzet a levegővel?
Segítséget nyújtunk az ózongenerátor otthoni használatához.

Otthoni ózongenerátor használata lakásban

Életterünk tisztán tartása nagy kihívás, és szinte sosem lehetünk nyugodtak, hiszen számos szemmel nem látható szennyeződés előfordulhat.
Sokuk észrevétlenül mérgez, de van ami különböző allergiás reakciókat okoz, esetleg krónikus betegség kialakulásához vezet.

Alapos fertőtlenítő tisztítással nagyfokú tisztaság elérhető otthona felületein, de a levegő tisztításához a legjobb megoldás a megfelelő teljesítményű ózongenerátor használata lakásban.

A készülék normál hálózati áramforrásról üzemeltetve nagy mennyiségű és így nagy töménységű ózon gáz helyszíni előállítására képes.
Az ózongenerátor használata rendkívül egyszerű, és csak néhány fontos elővigyázatossági szabályt kell betartanunk.

Egy átlagos lakás több kisebb vagy nagyobb helyiségekből áll.

A helyiségek önálló légtereket alkotnak, és ahogy általában a szagok, úgy az ózon gáz is csak korlátozott mennyiségben jut át egyik helyiségből a másikba.
Ezért kell a helyiségeket – lehetőség szerint – önállóan, egyesével, külön-külön kezelni.
A kezeléshez egy elválasztható légteret / szobát be kell zárni, a szellőzőket eltakarni, a nagyobb ajtóréseket leragasztani, azaz a kezelés idejére légzárttá kell tenni.

Fő szabály hogy a teljesítmény kiválasztásakor figyelembe kell vennünk a kezelendő helyiség (légtér) méretét.
A megfelelő készülék kiválasztása után a terület előkészítése következik.
A kezelendő helyiséget emberektől és állatoktól ki kell üríteni, ahogy nem maradhatnak bent az érzékenyebb növények sem, illetve például működő akvárium sem (az ózon a vízben rendkívül jól oldódik, ezért az ózongenerátor akvárium mellett nem alkalmazható!).

ózongenerátor akvárium

A helyiségben az ózongenerátort egy legalább 1,5 m magas pontra kell elhelyezni, és a kívánt időtartamot a készüléken beállítva elindítani azt.
Ekkor a helyiséget el kell hagyni!

A kezelés időtartama alatt, és utána leglább 30 percig  a helyiségbe lépni tilos!

A biztonsági idő letelte után a helyiséget lehet szellőztetni, ezzel az ózon jellegzetes szagát megszűntetni, vagy a helyiséget zátva hagyni, ahol is az ózon néhány óra alatt teljesen lebomlik.

A kezelés időtartamára vonatkozóan használja táblázatunkat, illetve vegye figyelembe a következőket:

  • általános légtisztításhoz az előírt minimális kezelési idő elegendő
  • penészes szagok jelenléte esetén a normál kezelési időt duplázza meg
  • erős szag esetén a kezelést többször ismételje meg

Az ózon gáz felezési ideje rendkívül gyors, a kezelés után 30 perccel már az egészségügyi határérték közelébe csökken a koncentráció, ezért a biztonsági idő betartásával egészségkárosító hatás nem fordulhat elő.
A kezelés alatt semmilyen védőmaszk, gázálarc vagy egyéb szűrő használata nem hatásos, ezért a kezelt területre a belépés tilos!

Az ózon tehát nem csak ipari alkalmazáshoz megfelelő, hiszen az ózongenerátor otthonra is telepíthető — tekintse meg saját gyártású ózongenerátorainkat, amelyek között direkt otthoni használatra tervezett készülék is kapható!