Az ózongenerátor használata közben nem tartózkodhat a kezelés alatt lévő helyiségben, azonban nem árt tisztában lennie azzal, milyen ózonkoncentrációt ért el az ózonos kezelés során, hiszen az eljárás sikere nagyrészt ezen az értéken múlik.

Ózonkoncentráció mérő

Ózonkoncentrációnak nevezzük azt a hányados értéket, amely kifejezi, hogy egy adott térben (helyiségben) lévő levegőrészecskék hány milliomod részét teszi ki az ózon gáz. Ezt „ppm”-ben, azaz part per million -ben fejezzük ki.

Ez a hányados mutatja meg, hogy mennyire hatékony az ózongenerátor – és hogy valóban képes-e a megadott névleges teljesítményre, vagy sem.

A WatchGas UNI O3 detektor valós időben jelzi az ózonkoncentrációt, 0-5 ppm közötti mérési tartományban, 0,02 ppm lépésközökkel. Az átlagosnál jóval nagyobb LCD kijelzője lehetővé teszi, hogy akár ózon gázálarcban, akár távolabbról – pl. a helyiség ablakán keresztül – leolvassa az aktuális koncentráció értékét.

A gázdetektor jó szolgálatot tesz ózonos légtisztítást végző szakembereknek, hiszen egyrészt igazolható az ózon kezelés hatásfoka, azaz hogy a megfelelő koncentrációjú ózon a megfelelő időtartamban kifejtette hatását, másrészt biztonságot nyújt az ózongenerátorokat kezelő szakembereknek, jelezve az ózonkoncentráció csökkenését és a helyiség biztonságos megközelítését az eljárás befejeztével.

Kinek ajánljuk az ózon detektort?

WatchGas UNI gázérzekelő ózon detektor

WatchGas UNI O3 gázdetektor

Nem csak szakembereknek ajánljuk a WatchGas UNI O3 ózon detektort, hanem azok számára is, akik saját maguk (vagy saját személyzetük által) végeznek irodájukban, éttermeikben ózonos légtisztítást! Ez a mérőeszköz garantálja a személyi biztonságot üzem közben és bizonyosságot ad arról, hogy a kezeléshez szükséges ózonkoncentráció bejutott a kezelendő helyiségbe.

Korábban írtunk már arról, mennyire fontos, hogy az ózonkoncentráció elérje a 2,5 PPM értéket, hiszen ez alatt nem feltétlenül fejti ki áldásos hatását! Ezt az általunk gyártott készülékekkel garantálni tudjuk, mivel a tervezés során számításba vettük az ózon kalkulátor oldalon található értékeket és ennek megfelelően építettük be az ózongenerátorainkba a szükséges kapacitást legalább 20%-kal túlteljesítő, egyedi elektronikával meghajtott egységeket és ezért láttuk el a legtöbb készülékünket két ventilátorral, hogy ezt az ózonkoncentrációt el is tudják juttatni a helyiség teljes légterébe!

Az ózongenerátorok biztonságos használatáról itt megtalálja az 5+1 pontos csekklistánkat, amivel elkerülheti a bajt! A legbiztonságosabb eljárás, ha megrendeli a WatchGas UNI O3 detektort és figyelemmel kíséri az ózonkoncentrációt.

Hogyan működik az ózon detektor?

Mindössze 2 kezelőgomb segítségével bekapcsolhatja a készüléket és beállíthatja a kívánt jelzési értéket. Ezt követően nincs más teendője. Az ózon detektor 6 nagy fényerejű LED-el és 90dB-es rezgéssel jelzi, amikor az ózonkoncentráció a beállított határértékeket elérte.

Az ózondetektor egy elektrokémiai szenzor segítségével méri a levegő ózonkoncentrációját, Önnek semmi más teendője nincs, mint a készülék bekapcsolását követően figyelemmel kísérni a nagy méretű LCD kijelzőn megjelenő értéket.

A készülék kalibrálását egy erre a célra hitelesített géppel végzik el, amely adott koncentrációjú ózont termel és a kalibrálósapkán keresztül ezt juttatja a műszerbe. Ez a folyamat csak “laboratóriumi” körülmények között végezhető el!

A detektor működéséhez AA ceruzaelem szükséges, amivel kb. 3 éven át képes működni. Tokozása ütés-, rázkódás- és vízálló, ellenáll a napi használat során felmerülő behatásoknak. Mivel kifejezetten az ózon gáz mérésére tervezték, így az ózon által kifejtett oxidáló hatásnak is ellenáll.

Azon túl, hogy könnyű és kompakt – mindössze 9x6x3 cm méretű és 130g súlyú – az alábbi tanúsításoknak is megfelel:

  • ATEX tanúsítás: II 1 G Ex ia IIC T4 Ga
  • EN 60079-0:2012/A11:2013
  • DS/EN 60079-11:2012
  • -20° C ≤ Tamb ≤ +50° C

kompatibilis a WatchGas UNI Single Docking Station és a CaliCase 4-unit Docking Station automatikus ellenőrző és kalibráló állomásokkal

ózon detektor

Csomag tartalma:

  • UNI műszer
  • kalibráló sapka

Amennyiben most rendeli meg az alábbi gombra kattintva, ajándék nyakba akasztót adunk ajándékba, hogy mindig a keze ügyében tarthassa a műszert!

WatchGas UNI gázérzékelő