Ózongenerátor gyártóként és forgalmazóként nem mehetünk el szó nélkül a SARS-CoV-2 vírus újabb terjedési hulláma mellett, már csak azért sem, mert az eddigieknél lényegesen agresszívebb, gyorsabb terjedésre számíthatunk.

Szakértők december 10-15. körülre prognosztizálják a jelenlegi, 4. járványhullám csúcspontját. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője szerint az átoltottság befolyásolja az esetszámok dinamikáját, így a korábbinál laposabb lehet a járvány görbéje.

Bár korlátozásokra eddig nem került sor, a maszkviselés és a kézfertőtlenítés ismét kötelező a közösségi terek igénybevételekor, illetve a körültekintőbb személyi higiénia fenntartása – kézfertőtlenítés, gyakori és alapos kézmosás – valamint a távolságtartás változatlanul erősen ajánlott.

Mi változott a járvány kapcsán?

Az új típusú koronavírus, az ún. delta variáns génállománya rendkívül gyorsan változik, rövidebb a lappangási ideje és jobban fertőz. Nehezíti a diagnosztizálását, hogy tünetei összetéveszthetők az allergia tüneteivel.

Tesztekkel továbbra is nagy biztonsággal kimutatható a vírus jelenléte a szervezetben, ajánlott otthon készenlétben tartani egy-két tesztet. Bár hivatalosan csak a klinikai teszteket fogadják el, ettől függetlenül jó szolgálatot tesz egy gyorsteszt, ha tüneteket észlel magán, így a tovább fertőzés veszélye csökkenthető.

Az oltás a megoldás?

Koronavírus elleni oltás

Koronavírus elleni oltás; fotó: MTI/Vajda János

Mi nem tudunk ebben állást foglalni, de a kormány oltási kampánya jelenleg is folyik, melyben – kormányzati források szerint – minden eddiginél többen vették fel a vakcinát, amely enyhítheti a járványhullám lefolyását, még akkor is, ha a védettség csupán az oltást követő 3-5 héttel később alakul ki. Az oltottak ugyan nem kerülik el a fertőzést és fertőzhetnek is, azonban a fertőzéssel járó betegség tünetei és a betegség lefolyása enyhébbek, az eddigi statisztikák szerint a komoly szövődmények elkerülhetők a vakcinával.

Az Egyesült Államokban megkezdték az 5-11 év közöttiek oltását is a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával. Magyarországon egyre több gyermeknél diagnosztizálják a fertőzést és a kicsik sem ússzák meg tünetek nélkül a fertőzést. Súlyos esetekről a gyermekek körében egyelőre nem adtak hírt.

Hogyan segíthet az ózongenerátor a járvány leküzdésében?

Mivel jelenleg nincs kijárási korlátozás és a vendéglátóhelyek látogatását sem korlátozza rendelet, ezért az elsődleges védekezési mód a járvány ellen a távolságtartás, a higiéniás szabályok maximális betartása (kézfertőtlenítés, maszk viselés) és a közösségi helyiségek tisztántartása – úgymint irodák, éttermek vendégtere, szállodák közösségi terei és szobái, nyilvános mosdók, bevásárlóközpontok, üzletek stb folyamatos fertőtlenítése.

Ebben hathatós segítséget nyújthat Önnek egy ózongenerátor, melyet ajánlott a forgalom függvényében megfelelő gyakorisággal alkalmazni – irodák, üzletek esetében legalább naponta, nyitás előtt, vagy zárás után; nagy forgalmú helyiségek (szálloda, étterem), akár naponta több alkalommal is.

Minden esetben fordítson figyelmet az ózongenerátor használat biztonsági követelményeire, olvassa el az ózongenerátor veszélyeiről írt cikkünket!

Az ózon gáz elpusztít minden élő sejtet a kezelt területen, beleértve a vírusokat, poratkákat, gombaspórákat és minden egyéb élő szervezetet. Így akadályozhatja meg a vírus tovább terjedését, ha már bekerült a légtérbe. Egy helyiség tisztításához megfelelő koncentrációjú ózon gáz szükséges, amely hozzávetőleg 5 ppm (a helyiség levegőmennyiségének az 5 milliomod része). Ózongenerátor beszerzése és használata előtt feltétlenül tájékozódjon a készülék kapacitásáról, ugyanis nem mindegyik ózongenerátor képes huzamosabb ideig a szükséges teljesítményt nyújtani. Amelyik készülék csak a csúcs-teljesítmény tartományában teljesíti az elvárt ózonképzési értéket, az biztosan nem lesz megfelelő Önnek, hiszen ez azt jelenti, hogy folyamatosan csúcsra járatva kellene üzemelnie az ózongenerátornak. Ehelyett válasszon olyan ózongenerátort, ami magabiztosan teljesíti az Ön teljesítmény elvárásait és képes folyamatos, napi üzemben biztosítani a megfelelő ózontermelést.

Ózongenerátorok valós teljesítményadatokkal

Szakszerű ózonos fertőtlenítés szeretne?

A hazai piacon egyedülálló technológiai és szakmai háttérrel rendelkezünk a nagy légterű ózon kezelés terén, számos referenciával rendelkezünk. Szívesen segítünk intézményeknek, irodaházaknak akár a napi rendszeres, ózonos fertőtlenítésben – vegye fel velünk a kapcsolatot, ha ilyen épületet üzemeltet!  Kapcsolatfelvétel