Cégünk új ipari ózongenerátor fejlesztés projektje a finiséhez érkezett, aminek eredményeként nagy mennyiségű ózon előállítására alkalmas, széles körűen skálázható  berendezésünk prototipusát beüzemeltük, teszteltük. A következő lépés a gyakorlati alkalmazás kialakítása, akár fixen telepített, akár mobil állomáson elhelyezett kivitelben.

Ipari ózongenerátor használat közben

Miben különbözik a nagyipari ózongenerátor a többi ózongenerátortól?

Nagyipari jellegű felhasználásokhoz jellemzően 100-1000 g/H teljesítményű ózongenerátor állomások használatosak, melyekre jellemző nagy méretük és helyhez kötöttségük.
Ezek a berendezések többnyire vízben oldott ózont állítanak elő, számos felhasználási területen.
Ilyen alkalmazások pl. az üvegházi növénytermesztés, aquakulturális üzemi rendszerek, vagy a használati vagy ivóvíz tisztítás, fertőtlenítés.
Ezek a technológiák jól bevált műszaki megoldásokat használnak, nagy teljesítményük mellett 0-24 üzemben is üzembiztosak, biztonságosan üzemeltethetők.

Hogyan állítja elő az ózont az ipari ózongenerátor?

Vízben oldott ózon előállításához elengedhetetlen a tiszta oxigén használata – így kerülhető el nem kívánt egyéb káros molekulák keletkezése – így ezek a rendszerek tartalmaznak molekuláris szűrőt tartalmazó oxigén koncentrátorokat, nagynyomású kompresszport, különböző levegőszárítókat, szűrőket, sziovattyúkat, stb.
Az így ~93% tisztaságú oxigénből előállított ózon jól méretezhető a legkülönbözőbb fertőtlenítő folyamatokra is.

Ipari ózongenerátor fejlesztés a mezőgazdaságban

A mezőgazdaság hagyományosan számos gabonamag kártevővel küzd, ezekkel szemben a védekezés hagyományosan elsősorban foszfinozással, gázosítással törénik. Állandó probléma a fuzáriumok jelenléte, itt a védekezés elsősorban a megfelelő előkészítés és a tárolás közbeni hűtés, szárítás.

A már kártevőkkel teli, vagy elgombásodott termény jelentős veszteséget okoz, ezért a védekezést jól és jó előre kell megtervezni.

Évtizedek óta zajlanak kutatások a gabona kártevőkkel szemben az ózon használatára alapozva.

Számos egyetem kutatási eredényei felllehteők az Egyesült Államokból, az utóbbi két évtizedben pedig szinte minden hazai egyetem is kutatott ebben a témában.

Az Ozoneplus ipari ózongenerátor fejlesztései az agrár szektorban

Cégünk törekvése hogy saját technológia kialakításával, a saját gyártású készülékkekel érejünk el áttörő eredményt a gabona kártevőmentesítés területén.
Az ózon gázkeverék megfelelő koncentrációban alkalmazva lebontja a terményekben előforduló legtöbb toxint, ennek a folyamatnak és a teljes technológiának a kialakítása is projektünk célja.

A gáz keverékének előállítása és megfelelő légtömegárammal való bejuttatása rednkívüli műszaki kihívás.
Ehhez a megfelelően összeállított és skálázott rendszer egy egyedi fejlesztés eredménye, melynek jellegzetes elemei cégünk szellemi tulajdona.
A fejlesztések 2020. júliusában kezdődtek, és a tervek szerint legkésőbb 2023. őszén használható technológiákkal jelenünk meg elsőként a hazai piacon.

Ha kérdése van az ipari ózongenerátor fejlesztéssel kapcsolatban, vagy együttműködő partnerként részt venne a fejlesztésben, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot az ezen az oldalon található elérhetőségeinken: https://ozoneplus.eu/kapcsolat/